Start van hoofdcontent

Stad

nl

Perrons Centraal Station worden uitgebreid voor nieuwe dienstregeling

6 november 2017, 08.37 uur

Treinstations in Amsterdam krijgen een uitbreiding. De capaciteit wordt verhoogd om de stroom aan reizigers beter te verwerken.

Per 10 december gaat er om de tien minuten een intercity rijden naar Utrecht en Eindhoven. Om de reizigers te verwerken moeten de perrons worden verbouwd. Daar gaat de NS vanaf begin 2018 aan beginnen, schrijf De Telegraaf. De klus gaat miljarden kosten. 

Naast de route Amsterdam - Utrecht - Eindhoven, worden ook de trajecten naar Nijmegen, Alkmaar, Almere-Lelystad en de lijn van Den Haag naar Rotterdam, Breda en Eindhoven verbouwd. 'De capaciteit moet zo snel mogelijk vergroot worden', zegt Prorail-topman Pier Eringa in de krant. 'De megaverbouwingen op de Amsterdamse stations zijn noodzakelijk om die groei op te vangen.'

Centraal Station krijgt langere en bredere perrons, meer in- en uitgangen en betere aan- en afvoerwegen voor reizigers. Het aantal binnenkomende passagierstreinen gaat omhoog naar 59 treinen per uur. Voorheen waren dit er 34. De perrons op CS zullen gefaseerd, twee per keer, worden aangepast.