Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Scholieren naar theatervoorstelling over etnisch profileren: 'Fuck the police'

7 november 2017, 12.57 uur · Foto: Trailer F*ck the Police

Scholieren uit Zuidoost gaan deze week naar een theatervoorstelling met de titel 'F*ck the Police'. Het gaat over etnisch profileren.

De theatervoorstelling is gemaakt door acteur Raymi Sambo (All StarsSpangaS) en gaat over zes Nederlanders met verschillende achtergronden. De een wordt wel aangehouden door de politie en de ander niet. 'F*ck the Police is een voorstelling over etnisch profileren en keiharde keuzes', schrijft Amnesty International in een persbericht.

Lees ook: Nieuwe app moet etnisch profileren helpen voorkomen

De mensenrechtenorganisatie is namelijk een partner van de voorstelling die zondag officieel in première gaat in het Bijlmer Parktheater. Amnesty vindt etnisch profileren een vorm van discriminatie en daarom in strijd met de mensenrechten. De organisatie noemt de titel van het theaterstuk 'controversieel'.

Lees ook: Politie gaat reden van staandehouding noteren om etnisch profileren tegen te gaan

F*ck the Police heeft speciale voorstellingen voor scholieren en reist het hele land door. In januari is het toneelstuk ook nog te zien in Osdorp en Bos en Lommer. Amnesty biedt mbo-scholieren een lespakket met workshops aan rond de voorstelling. In een filmpje raadt Amnesty onder andere aan dat jongeren moeten filmen op het moment dat de politie ze vraagt om een identiteitsbewijs.