Siem de Jong behoedt Ajax voor oefennederlaag tegen Telstar

9 november 2017, 16.42 uur · Aangepast 9 november 2017, 17.18 uur

Ajax heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gespeeld achter gesloten deuren en dat was misschien maar goed ook. Tegen Telstar keek Ajax lang tegen een achterstand aan en had het uiteindelijk een penalty nodig om aan een blamage te ontsnappen.

Het humeur op De Toekomst is al niet al te best sinds de meest recente thuisnederlaag tegen rivaal FC Utrecht. Tijd om wat zelfvertrouwen te tanken dus maar Telstar was niet naar Amsterdam afgereisd om als kanonnenvoer te dienen.

Telstar na zes minuten op voorsprong
De internationals waren er uiteraard niet bij maar de basiself was met Nick Viergever, Siem de Jong, David Neres en Klaas Jan Huntelaar allesbehalve licht te noemen. Maar Telstar nam na zes minuten spelen brutaal de leiding door een doelpunt van Donny van Iperen.

Penalty redt Ajax
Afgaande op het verslag op de clubsite drong Ajax aan maar slaagde zij er niet in Telstar-keeper Sven van der Maaten te passeren. Na 65 minuten lukte het Ajax dan eindelijk om te scoren. Een schot van de volgens Ajax 'verder onzichtbare' Huntelaar belandde op de hand van een Telstar-speler, penalty dus.

Siem de Jong schoot de strafschop binnen. Daarmee eindigde de 'leerzame sparringspartij voor Keizer & Co' tegen de nummer vier van de Jupiler League in een 1-1 gelijkspel.