Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honden van Dagmar aangereden in Zuidoost: 'Ik dacht: Dit is een moordaanslag'

10 november 2017, 15.10 uur · Aangepast 10 november 2017, 18.03 uur

Dagmar Bauck ontkwam gistermiddag op een parkeerplaats aan de Gaasperplas maar net aan een aanrijding. Ze kon op tijd opzij springen, maar één van de honden waar ze mee liep werd door het voertuig geraakt.

Dagmar vertelt dat ze met de honden wilde gaan wandelen aan de Gaasperplas en bij het uitladen van de honden opeens piepende banden hoorde: 'De auto reed met een enorme vaart aan de overkant van de parkeerplaats een auto total loss. Ik dacht: "Dit is een moordaanslag en nu ben ik getuige."

Lees ook: Hond vermist na aanrijding met auto in Zeeheldenbuurt: 'Ze rende gillend weg'

'Een nachtmerrie'
Ze beschrijft hoe de auto vervolgens haar kant op kwam: 'Ik ben weggesprongen en op de grond gevallen. De hond is toen onder de auto gekomen. Omstanders hebben de auto, die op zijn kant lag, weer overeind geduwd om de hond te bevrijden. Het is een nachtmerrie kan ik je vertellen. Ik heb gedacht dat ik in een afrekening terecht was gekomen.'

Vermist posters
De twee andere honden waar Dagmar mee liep zijn uit paniek na de aanrijding gevlucht waarna één van de honden niet meer werd teruggevonden. Stichting Waar is onze Angel?, die zich inzet voor het terugvinden van gestolen of vermiste honden, heeft de hele nacht helpen zoeken. Maar zonder succes. Op de plek van het ongeluk hangen nu vermist posters van de hond. 

Lees ook: Vermist hondje Schiphol gevonden

'Het baasje zit er helemaal doorheen. We zijn ontzettend op zoek naar de lieve schat. Het is echt zaak dat ze zo snel mogelijk terugkomt, ze is waarschijnlijk heel bang,' vertelt Laura van Gent van Waar is onze Angel?

Dierenarts
Samu, de hond die bij de dierenarts ligt, heeft in ieder geval de nacht overleefd: 'Ze heeft haar heup gebroken, maar is de nacht goed doorgekomen. De chirurg gaat er nog naar kijken en ze wordt waarschijnlijk geopereerd. Maar de uitkomst is dus nog onduidelijk,' aldus Van Gent.

Volgens de politie raakte de auto een lantarenpaal en lag de hond onder de gekantelde auto. Dagmar heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De politie heeft twee verdachten aangehouden en er wordt nog onderzoek gedaan naar wat er precies is gebeurd.