Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zaalvoetballers uit de Pijp nemen het in Champions League op tegen FC Barcelona

15 november 2017, 17.55 uur

Wat Ajax al drie jaar niet lukt op gras, is de amateurvoetballers van 't Knooppunt uit de Pijp wel gelukt. Maar dan in de zaal. Zij spelen namelijk volgende week in de Champions League in Italië tegen het zaalvoetbalteam van FC Barcelona.

'Een jongensdroom, om tegen Barcelona te mogen voetballen dat is voor iedereen een prachtig affiche', vertelt aanvoerder Jeroen de Groot. 'Stiekem hoopten we er wel op. Iedereen wil tegen Barcelona spelen. En om als Nederlands team de laatste zestien van Europa te halen. Dan heb je het heel goed gedaan', vult speler Illias Bouzit aan.

Hoewel ze op het hoogste niveau tegen een topploeg gaan spelen, hebben ze nog geen last van zenuwen. 'Ik kan nog niet met honderd procent zekerheid zeggen dat de zenuwen volledig zullen blijven. Gezonde spanning, maar dat is er al sinds we de loting achter de rug hadden', aldus De Groot.

Barcelona is de nummer drie van Europa in het zaalvoetbal en ze maken vaak spectaculaire goals. Toch blijft Bouzit, die geboren werd in de Pijp, nuchter. 'Die Amsterdamse bluf zal er zeker in zitten. We gaan ze proberen te pakken.'