Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Trio Bier wil Top 2000 in met favoriet van Van der Laan

15 november 2017, 22.00 uur · Aangepast 16 november 2017, 00.15 uur

De band Trio Bier wil met hun nummer 'Amsterdam, oude wolf' de Top 2000 gaan veroveren. Burgemeester Eberhard van der Laan was groot fan van het lied. 'Hij heeft ons wakker gemaakt: van jongens, doe in godesnaam wat met dat nummer', vertelt bandlid Rini Dobbelaar.

Trio Bier bracht het nummer ook ten gehore tijdens de uitvaart van burgemeester Van der Laan. Als ode aan de 'mooiste stad van de wereld' en de overleden burgemeester wil de band het nummer opnieuw op de kaart zetten. 'We gaan voor een top 20-notering.' Het lied werd jaren geleden verkozen tot lijflied van Amsterdam door de lezers van Het Parool. De prijs werd toen ook door Van der Laan uitgereikt. 

Ene na andere biertje
'Ik weet nog dat we het nummer speciaal voor hem gingen zingen. Toen stond hij in de coulissen en heeft hij de hele avond bij de zaalmixer gezeten. Hij dronk het ene na het andere biertje', aldus Jan Eilander, zanger van de band. 

Stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2 kan in de eerste week van december. 'Als jullie zorgen dat we heel hoog in die Top 2000 komen, komen wij gratis bij jullie spelen', besluit Eilander.