Start van hoofdcontent

112

nl

'Belangrijke getuige' gezocht in mysterieuze zaak overleden Sofie

16 november 2017, 17.47 uur · Aangepast 17 december 2017, 14.21 uur

In de mysterieuze zaak rond de 27-jarige Sofie Kerklaan die in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond voor haar woning op het Djakartaterras werd gevonden, zoekt de recherche een man die rond het tijdstip van haar vondst is voorbijgefietst.

De man kwam rond drie uur 's nachts vanuit de Molukkenstraat, is over het Djakartaterras gefietst en reed richting de Sumatrastraat. De politie spreekt van een 'belangrijke getuige', omdat deze man 'mogelijk iets gezien of gehoord heeft'.  

Drie scenario's
Kerklaan werd nog gereanimeerd, maar overleed later in de nacht aan haar verwondingen. Hoe ze die heeft opgelopen, staat nog niet vast: de politie houdt rekening met drie scenarios: een noodlottig ongeval, een mogelijk misdrijf of zelfdoding. 

Lees ook: Meerdere scenario's open in dood Sofie

Sofie deelde haar appartement met enkele huisgenoten, maar de politie wil in het belang van het onderzoek niet zeggen of zij in de nacht van zaterdag op zondag thuiswaren. Ook kan de politie niet zeggen of er op dat moment andere personen in de woning aanwezig waren.  

Blog
Een van haar huisgenoten, Michiel Klaassen, schreef eerder deze week een emotionele blog over haar. In de blog, die inmiddels op verzoek van Sofies familie is verwijderd, omschrijft hij haar als 'opperhippie' met wie hij graag gesprekken voerde en thee dronk. 

Lees ook: Oud-huisgenoot schrijft emotionele blog na dood Sofie: 'Ze was de zon in huis'

Behalve met de fietser komt de recherche ook graag in contact met mensen die het etmaal voor haar dood nog contact met haar hebben gehad. 'Hetzij in de supermarkt of via de telefoon, of via Whatsapp', besluit politiewoordvoerder Leo Dortland. 

AT5