Start van hoofdcontent

Stad

nl

Anderhalf uur met alle bussen voor zes euro

17 november 2017, 19.54 uur

Reizigers die met de bus door Amsterdam en omgeving willen reizen, kunnen straks een kaartje kopen waarmee ze bij de bussen van Connexxion, EBS en GVB welkom zijn.

Dat blijkt uit de nieuwe OV-tarieven van de Vervoerregio Amsterdam. Tot nu toe moesten moeten reizigers zonder OV-chipkaart bij het overstappen op een andere vervoerder telkens een ander kaartje kopen. Het kaartje waarmee dat niet meer hoeft wordt begin 2018 geïntroduceerd. De prijs is zes euro en het zogenoemde Vervoerregiokaartje is anderhalf uur lang geldig. 

Lees ook: Connexxionbussen blijven in de regio rijden

De prijzen voor reizen met het GVB veranderen in 2018 ook. Zo gaat het GVB net-abonnement 93 euro per maand kosten, dat is een euro meer dan nu. Het uurkaartje stijgt met tien cent naar drie euro. De kinderdagkaart gaat van 2,50 naar 3,75 euro. 'Dit is noodzakelijk omdat blijkt dat de goedkope kinderdagkaart vaak onrechtmatig wordt gebruikt door volwassenen', aldus de Vervoerregio.

Het GVB wil kinderen van vier tot en met elf jaar oud in 2018 gaan stimuleren een persoonlijke OV-chipkaart aan te schaffen. Er komt een 'aantrekkelijk aanbod', maar meer informatie is daar nog niet over bekend.