Start van hoofdcontent

112

nl

Man verstopt pistool en bedreigt agent: 'Ik doorzeef je hele woning'

17 november 2017, 22.13 uur · Aangepast 17 november 2017, 22.33 uur

De rechtbank heeft deze week een 23-jarige man uit Diemen veroordeeld voor wapenbezit en bedreiging van een agent. De man moet een halfjaar de cel in.

Hij had een pistool verborgen in de slaapkamer van zijn ouderlijk huis, waar zijn 11-jarige zusje ook slaapt. Het wapen was geladen en klaar voor onmiddellijk gebruik. Het DNA van de man zat op het pistool. 

Collega's
Ook bedreigde hij een agent. 'Je gaat zien als ik terug ben, dan beloof ik je dat je gaat zien. Kom zonder uniform, dan ga je zien wat ik kan laten zien met mijn collega's', zei hij. 'Jullie hebben ook collega's, dan kom ik met mijn collega's.'

Hij was niet onder de indruk van het pistool van de agent. 'Met je kleine pipa, dat is niks. Kom met kalasjnikovs, dan ga ik je laten zien met wat wij komen. Je hebt toch een vrouw en een kind? Wacht maar, je gaat zien, ik doorzeef je hele woning. Kogels komen van alle kanten.' De agent heeft aangegeven 'zeer geraakt' te zijn door de bedreiging. Sinds die bedreiging, op 25 mei, zit de man vast.

Maximumsnelheid
De 23-jarige was al bij de politie bekend. In een auto waarin opnameapparatuur was geplaatst sprak hij met anderen over een handeling waarbij de inzittenden 'echt scherp moeten zijn', omdat de politie een wijk in Almere zou uitkammen. Daarbij besprak hij de maximumsnelheid van politieauto's. 

Hij was vorig jaar al eerder veroordeeld voor wapenbezit.