Start van hoofdcontent

Stad

nl

Therapiepraktijk Bij1 heeft nog geen verontschuldiging van Sylvana Simons

21 november 2017, 15.36 uur

De therapiepraktijk Bij1, die dezelfde naam draagt als de politieke partij Bij1, wacht nog altijd op excuses van oprichtster Sylvana Simons. Vrij direct na de zoveelste naamwijziging van de partij eiste de praktijk uit Koog aan den Zaan dat de naam - wederom - gewijzigd moest worden.

Maar volgens De Telegraaf heeft Simons nooit meer wat van zich laten horen. Contact leggen met de oud-televisiepresentator was onmogelijk, zegt therapeute Kerstin Schwardtmann. De praktijk denkt dat het een strategische zet is van Simons om radiostilte te houden. De therapiepraktijk laat het er echter niet bij zitten. Er worden binnenkort juridische stappen genomen.

Artikel 1
Het psychotherapeutisch centrum opereert al drie jaar onder de naam BIJ1. 'Ik hoop daarom dat mevrouw Simons de naam BIJ1 gaat veranderen. Het is de omgekeerde wereld als wij anders zouden moeten gaan heten', zei de praktijk eind oktober, toen de naam onthuld werd.

Lees ook: Opnieuw blijkt naam politieke partij Sylvana Simons al in gebruik

Simons' vorige partijnaam, Artikel 1, leek te veel op Art. 1, een onderzoeksinstituut van de Stichting Expertisecentrum Discriminatie (SED). Dat besloot de Amsterdamse rechtbank afgelopen juli