Start van hoofdcontent

112

nl

15 tips en namen genoemd over vergismoord Djordy Latumahina

21 november 2017, 22.09 uur · Aangepast 6 maart 2018, 17.06 uur · Foto: Thijs Rebel

De politie heeft 15 tips binnengekregen over de moord op Djordy Latumahina nadat het programma Opsporing Verzocht er vorige week aandacht aan besteedde. Er zijn namen genoemd, en mensen gaven specifieke informatie over een auto die een verdachte gebruikte.

Vorige week vroeg de politie in het programma met verscherpte beelden opnieuw aandacht voor één van de daders van de moord op Latumahina (31). In maart werd al een aantal verdachten opgepakt, maar de politie zoekt nog altijd naar één van de schutters. Het gaat het om een blonde man, hij heeft volgens de recherche ook op Latumahina geschoten.  Hij droeg die dag een donkerblauwe jas met capuchon, een lichte spijkerbroek en donkere schoenen met witte zolen.

Lees ook: Doodgeschoten Latumahina (31) was actief in reclamewereld en uitgaansscene

Op de beelden die de politie vorige week liet zien, zijn de drie daders te zien die de Kruisweg oversteken in Hoofddorp. Dat is de plek waar ze met een lekke band strandden, vluchtend vanuit Amsterdam. De politie houdt er rekening mee dat het drietal even later werd opgepikt door een donkere Mercedes Vito. 

Vergismoord
Latumahina werd op 8 oktober vorig jaar van dichtbij doodgeschoten in een parkeergarage. Zijn vriendin raakte daarbij ernstig gewond. Achteraf bleek dat de schutters Latumahina aanzagen voor iemand anders.

Lees ook: Zestal in maart 2018 voor de rechter voor vergismoord Djordy Latumahina