Start van hoofdcontent

Stad

nl

GVB laat metro 54 rijden tijdens nieuwjaarsnacht

22 november 2017, 11.34 uur · Aangepast 22 november 2017, 12.00 uur · Foto: Huey-dean van Eerde

Goed nieuws voor feestvierders die bij de jaarwisseling wat langer door willen feesten maar niet op 'de eerste metro' kunnen of willen wachten. Het GVB heeft aangekondigd tijdens de nieuwjaarsnacht metro 54 te laten rijden.

En dat is voor het eerst. Metro 54 zal vanaf half twee minstens een keer per kwartier rijden. Om 07.00 uur start vervolgens de dienstregeling zoals die op zondag gereden wordt. 

'GVB komt hiermee tegemoet aan een langgekoesterde wens van reizigers om meer openbaar vervoer na de jaarwisseling in de hoofdstad', schrijft het GVB. 'De lijn komt langs plekken waar veel evenementen zullen worden georganiseerd. Hiermee wordt de druk op het busvervoer van CS verlicht, we zullen de proef uiteraard achteraf gaan beoordelen.'

De extra bussen die vorig jaar op het CS werden ingezet, kunnen nu op andere knelpunten worden ingezet. Aan de dienstregeling op oudejaarsavond verandert niets, al het vervoer rijdt tot ongeveer 20.00 uur. Het Buiksloterwegveer achter het Centraal Station vaart met twee extra ponten.