Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Vastgoedmiljonair is anti-kapitalistische kreten in Stopera zat

22 november 2017, 16.51 uur · Aangepast 22 november 2017, 20.06 uur

Herman Drenkelford, eigenaar van UMW Vastgoed, is helemaal klaar met alle linkse praatjes over 'kapitalisten, rijke patsers en zogenaamde huisjesmelkers'.

'Geen mogelijkheid wordt door onze wethouder Laurens Ivens (SP, red.) onbenut gelaten om te melden dat de rijke stinkerds veroordeeld moeten worden. Het liefst nog stenigen en martelen, om ze daarna aan de hoogste boom op te hangen', schrijft de vastgoedmiljonair in een ingezonden brief in Het Parool.

Lees ook: Prins Bernhard 'vastgoedprins' van Amsterdam met 349 panden

Volgens Drenkelford zijn linkse politici steeds harder over vastgoedmannen, die de schuld lijken te krijgen van de stijgende prijzen op de Amsterdamse woningmarkt. Hij vindt dit in schril contrast staan met de 'Wees lief voor deze lieve stad'-uitspraak van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan.

Lees ook: Woonplicht in strijd tegen 'vastgoedcowboy's': 'Ik ben faliekant tegen'

'Iedere Amsterdammer die de stad liefheeft, wil een stad voor iedereen. Niemand zit te wachten op een enclave voor de rijken. Ook de vastgoedbelegger die in Amsterdam woont en leeft wil een gemêleerde stad', schrijft Drenkelford. 'Hoe leefbaarder voor iedereen hoe beter. Het zou de politici sieren als zij zich onthouden van het uiten van polariserende kreten.'

Voor huisjesmelkers en vastgoedcowboys is er wat mij betreft hier geen plek. Maar ga graag het debat aan. @AT5 heeft vast nog wel een studio over. https://t.co/btMJYiJKGi

— Laurens Ivens (@LaurensIvens) November 22, 2017