Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geliefde straatmuzikant Blinde Bennie (61) overleden

22 november 2017, 17.59 uur · Aangepast 22 november 2017, 18.18 uur

Straatmuzikant Bennie Volkens is afgelopen maandag overleden. Volkens, beter bekend als Blinde Bennie, was tientallen jaren een begrip op en rond de Dam waar hij met zijn buikorgel geld ophaalde.

 In 2011 ontstond er grote onrust nadat hij door agenten werd opgepakt omdat hij geen vergunning had. Uiteindelijk kreeg hij toch toestemming om te blijven spelen. 

Lees ook: Blinde Bennie voor het laatst op de Dam: 'Wil iedereen bedanken'

Vorig jaar werd hij ernstig ziek, in oktober kreeg Blinde Bennie te horen dat hij is uitbehandeld. Hij stond in september voor het laatst op de Dam maar zei met een goed gevoel terug te kijken op zijn tijd als orgeldraaier.

'Het was mijn droom om zelfstandig in mijn levensonderhoud te voorzien. Maar de laatste jaren ging het minder, ook financieel.' Om Blinde Bennie en zijn vrouw een hart onder de riem te steken werd er een crowdfund voor hem opgestart.

Ze wilden nog graag een keer uit eten met zijn tweeën. In totaal werd er meer dan 10.000 euro opgehaald, bijna het dubbele van het oorspronkelijke doel. Afgelopen maandag is hij op 61-jarige leeftijd overleden.

Lees ook: Nog meer geld opgehaald voor Blinde Bennie: teller staat op 10.000 euro