Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van Leer geduldige tweede keeper: 'Ik verwacht niet dat Onana hier nog lang zit'

24 november 2017, 17.41 uur · Aangepast 30 juni 2020, 14.45 uur · Door Redactie

Als tweede keeper heeft Benjamin van Leer geen bepalende rol binnen Ajax. Bij zijn vorige club, Roda JC, was hij nog eerste keeper en stond hij 85 keer onder de lat. Afgelopen dinsdag stond hij voor het eerst negentig minuten voor Ajax in het doel. Maar, het is een bewust keuze, zegt hij.

'Ik verwacht niet - met de kwaliteiten van André (Onana red.) - dat hij hier nog lang zal zitten. Maar je weet het nooit en mijn doel is om in het mooie rijtje van Ajax-keepers te komen staan', zegt Van Leer. Hij moest nog wel erg wennen aan het hoge niveau van Ajax. Volgens hem heeft hij daardoor een blessure opgelopen.  

Lees ook: Kluivert: 'Younes laat zich op trainingen bijna elke dag zien'

Ondanks dat Van Leer tweede keeper is, voelt hij zich wel Ajacied. Hij is ook verhuisd naar Amsterdam. 'Het was natuurlijk wel een contrast na drie jaar Limburg. Je gaat van het ene uiterste naar het andere uiterste. Maar het bevalt heel goed', zegt de geboren Nieuwegeiner. 

Lees ook: Reservekeeper Ajax uitgeschakeld door polsbreuk

Komende zondag staat de wedstrijd tegen zijn oude club op het programma. Hij kent de tegenstander als geen ander binnen de club. 'Ik denk dat ze met een gesloten verdediging komen. En dat ze met counters gevaarlijk uit willen komen.' Dat hij ook hier hoogstwaarschijnlijk op de bank zal moeten toekijken deert Van Leer niet. 'Je mist altijd de wedstrijdspanning. Of het nou tegen Roda is of tegen een andere tegenstander, je mist altijd het spelen in stadions. En dat wist ik en ik ga proberen er voor te zorgen dat ik ooit eerste keeper wordt van Ajax.'