Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eric van der Burg nieuwe voorzitter Atletiekunie

1 december 2017, 14.05 uur

Vandaag is zijn laatste dag als locoburgemeester, vanaf maandag is Eric van der Burg gewoon weer wethouder van Sport, maar ook de nieuwe voorzitter van de Atletiekunie.

Van der Burg is gisteren tot voorzitter gekozen en volgt daarmee Theo Hoex op die aan het eind van de maximale zittingstermijn is gekomen. Begin november was Van der Burg al voorgedragen door het bestuur van de Unie.

Lees ook: Eric van der Burg vanaf vandaag locoburgemeester: 'Ik vind het bijzonder eervol'

Grote sportevenementen
'Eric is een gedreven bestuurder met hart voor de atletieksport. Een bestuurder die veel kennis van zaken heeft als het gaat om het gemeentelijke sportbeleid. Bovendien een bestuurder die de grote waarde van verenigingen en hun vrijwilligers voor de maatschappij aan den lijve ervaren heeft', schrijft de Atletiekunie op haar website. Daarnaast looft de unie hem vanwege de grote sportevenementen die hij als wethouder naar de stad gehaald heeft.

'Met mij krijgt de Atletiekunie een voorzitter die zich laat zien, die een ambassadeur is maar die nadrukkelijk beseft dat het niet om hem draait maar om de sport en de sporters', zegt Van der Burg. 'Of het nu gaat om dat jongetje dat nog moet kiezen tussen hink stap sprong of toch de loopnummers of de atlete die zich prepareert voor het WK.' Naast zijn nieuwe rol als voorzitter van de Atletiekunie is Eric van der Burg ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de NTR.