Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Het Schijthuis' bijna op hoogste punt: 'In Rotterdam zijn ze beter met bijnamen'

2 december 2017, 11.59 uur · Aangepast 2 december 2017, 15.38 uur

Het is één van dé nieuwe beeldbepalende gebouwen van de stad: het Pontsteigergebouw in de Houthaven. Vrijdag bereikt het pand z´n hoogste punt.

Reden voor Het Parool om uitgebreid met de beide architecten van het gebouw te praten. In de zaterdagbijlage van de krant vertellen Arnoud Gelauff en Floor Arons over het ontwerp van het gebouw, de contacten met nieuwe bewoners ('vaak vragen ze of ze muren mogen doorbreken') en de veranderende aanblik van Amsterdam. 

Het nieuwe appartementencomplex staat volgens sommigen namelijk symbool voor de onbetaalbaarheid van de stad. Wellicht draagt dit imago bij aan de negatieve bijnaam die, volgens Het Parool, rondzingt: 'het schijthuis'.

'Laten we zeggen: leuke bijnaam voor op het schoolplein', stelt Gelauff hier over. 'Maar als je de acht bent gepasseerd, zou je echt een betere grap moeten kunnen bedenken.' 'In Rotterdam zijn ze beter met bijnamen', vult Arons aan.

AT5's Bouw Woon Leef nam eerder dit jaar ook al een kijkje bij het Pontsteigergebouw. Ook toen ging het over de 'koosnaampjes' van het gebouw.