Ajax speelt in knotsgek duel gelijk tegen FC Twente: 3-3

2 december 2017, 21.28 uur

Een doelpuntrijk duel in Enschede heeft Ajax vanavond slechts een punt opgeleverd. De ploeg van Keizer kwam tegen FC Twente twee keer op voorsprong, maar gaven die ook twee keer uit handen: 3-3.

Na een slappe openingsfase - waarin FC Twente de grootste kans kreeg - herstelde Ajax zich goed. Nadat een vrije trap van Ziyech in de handen van doelman Brondeel was beland, miste David Neres het doel met een diagonaal schot op een haar na.

Bij de volgende vrije trap was het niet Ziyech, maar Schöne die achter de bal ging staan. Met succes, want hij schoot de feilloos in de rechterhoek en zette Ajax op een verdiende voorsprong. Een paar minuten later lag de bal alweer achter Brondeel: opnieuw dankzij Schöne, die ditmaal voor de andere hoek ging.

Kluivert
In de tweede helft zette Stefan Thesker met twee doelpunten de Tukkers weer op gelijke hoogte, waarna Ajax dankzij een doelpunt van Kluivert alsnog aan het langste eind leek te trekken. Toch kwam FC Twente ook die dreun te boven: oud-Ajacied Boere trok de stand - tot ongeloof van Marcel Keizer - opnieuw gelijk.