Start van hoofdcontent

Stad

nl

HvA studenten willen luchtbrug over onveilige Wibautstraat

4 december 2017, 17.13 uur

HvA-studenten zijn de onveilige verkeerssituatie op de Wibautstraat zat en willen verandering. Ze stellen daarom een aantal opties voor in een open brief aan de gemeente, waaronder een 30 kilometerzone of een luchtbrug tussen het Wibauthuis en het Kohnstammhuis.

Aanleiding voor de brief is een ongeluk op het kruispunt op de Wibautstraat, waarbij een HvA-student gewond raakte. De maat is volgens de studenten vol: 'Deze student stak over terwijl het stoplicht groen was en werd alsnog geraakt door een afslaand motorvoertuig. Naar aanleiding van dit ongeluk zijn er door onze fractie al vragen gesteld aan het bestuur van de Hogeschool van Amsterdam'. 

Het bestuur zou hebben aangegeven dat de vragen al eens in het verleden waren gesteld: 'Echter is er tot nu toe veel te weinig gebeurd. We richten ons daarom nu ook tot de Amsterdamse gemeenteraad', zo valt te lezen in de brief.

Oplossing
En dus wordt gevraagd om een oplossing van de gemeenteraad. De studenten hebben alvast een voorstel: bouw een luchtbrug tussen het Wibauthuis en het Kohnstammhuis. Dit zorgt ervoor dat studenten geen gebruik meer hoeven te maken van de oversteekplaats, wat zorgt voor een veiligere situatie.

De gemeenteraad heeft nog niet gereageerd.