Start van hoofdcontent

112

nl

Justitie heeft volledig dna-profiel van schutter 'onbedoelde' liquidatie De Clercqstraat

9 december 2017, 12.33 uur · Aangepast 9 december 2017, 14.55 uur · Foto: Martin Damen

De schutter die op 13 mei 2015 onbedoeld Youssef El Kahtaoui doodschoot op de De Clercqstraat in West is in het vizier van Justitie. De autoriteiten bezitten over het volledige dna-profiel van de vermoedelijke schutter.

Dat meldt Het Parool vanochtend. Het dna zat op een kogel die eerst de verdachte raakte en vervolgens in een deurpost was achtergebleven. Volgens de krant is er een grote kans dat de onbedoelde liquidatie nu alsnog wordt opgelost.

Bij de gewelddadige schietpartij vlogen de kogels in het rond. Een aantal daarvan kwam in een voorbijrijdende tram terecht. De politie verspreidde twee dagen later heftige camerabeelden van het moment van de schietpartij. Bij de schietpartij kwam de 25-jarige Youssef el Kahtoui uit Zaandam om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie was niet hij, maar Samir Z. doelwit van de liquidatie.

Lees ook: OM: Fatale schietpartij De Clercqstraat was vergissing

Knokkestraat  
Een paar maanden eerder was deze Samir volgens justitie ook al doelwit van een vermeende moordaanslag. Op de vroege zondagochtend van 1 februari werden vier mannen klemgereden in de Knokkestraat in Nieuw-West. In een van hun auto's, een gestolen BMW, lagen drie kalasjnikovs en een jerrycan benzine. Volgens het Openbaar Ministerie was dit viertal op weg om Samir Z te liquideren.