Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gluren bij de buren: toekomstige bewoners nemen kijkje bij Pontsteiger

9 december 2017, 17.51 uur · Aangepast 9 december 2017, 21.47 uur

De toren met een aantal miljoenenwoningen is zelf nog niet af, maar toekomstige bewoners konden vandaag al wel een kijkje nemen in hun nieuwe appartement, al moesten ze genoegen nemen met een model.

De Pontsteiger is een 90 meter hoge woontoren aan de westkant van het centrum aan het IJ. De buitenkant van het gebouw is bijna klaar, maar het duurt nog wel even voordat de eerste mensen ook echt de sleutel van hun nieuwe appartement krijgen. Om alvast in de stemming te komen werd er voor huurders een modelwoning ingericht, vertelt woonadviseur Myriam Zuidervaart.

Lees ook: Won Yip verkoopt helft penthouse Pontsteiger: 'Niet aan rijke Rus of Aziaat'

Uitzicht over het IJ
Toekomstige huurders zijn behoorlijk te spreken over de kolos aan het IJ. 'Ik vind het schitterend gemaakt. Ik heb nog nergens zo'n gebouw gezien. Ik vind het echt een nieuwe architectuur', zegt een bezoeker. Een jong stelletje dat ook is komen kijken verbaast zich over de hoeveelheid licht. Maar het uitzicht is ook niet verkeerd. 'Het is denk ik een hele mooie locatie niet alleen omdat het gewoon nieuwbouw is. Maar het is ook best wel dicht bij het centrum en het uitzicht is natuurlijk prachtig op het IJ.'

Helemaal bovenin een huisje huren dat wordt lastig. Het penthouse van de Pontsteiger is namelijk het duurste appartement van Nederland. Horecaondernemer Won Yip kocht het optrekje voor naar verluidt 10 miljoen euro. Huurders moeten overigens ook een aardig bedrag aftikken. De huren beginnen bij 1425 euro per maand. De verwachting is dat komend jaar de eerste mensen in hun woning kunnen trekken.