Start van hoofdcontent

Stad

nl

Liveblog: Sneeuw in de stad; ook morgen minder treinen

10 december 2017, 11.14 uur · Aangepast 10 december 2017, 20.10 uur · Foto: Roos Neeleman

Het gaat sneeuwen in de stad. Naar verwachting gaat er zo'n vijf tot tien centimeter vallen. Het zorgt natuurlijk voor mooie winterse plaatjes, maar ook voor problemen in de stad. In dit artikel houden we je op de hoogte van de gevolgen van de sneeuwbuien.

Update 19.00 uur:
Het liveblog is gesloten. Volg onze reguliere berichtgeving voor updates over het weer en verkeer.

Update 18.30 uur:
De NS adviseert mensen om niet de trein te nemen als dat niet nodig is. Op veel trajecten zijn er flinke vertragingen. Ook morgen rijdt de NS nog met een aangepaste dienstregeling vanwege het winterse weer.

Update 17.00 uur:
Volgens de politie zijn er met uitzondering van enkele schuivers geen grote ongevallen in de stad gebeurd. Weggebruikers lijken hun weggedrag goed aan te passen aan de winterse omstandigheden.

Update 16.25 uur:
Op de Sloterweg in Nieuw-West is een auto door de gladheid van de weg geschoten en in de sloot beland. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.

 abc5media_image_0

Update 16.10 uur:
Ajax - PSV begint een kwartier later, dus om 17.00 uur. Veel supporters zijn vertraagd door het winterweer en zijn nog op weg naar de Arena

Update 16.00 uur:
Het is flink glibberen op de weg. Maar goed nieuws vanuit de gemeente. Om 16.30 uur gaat er opnieuw gestrooid worden.

Update 15.25 uur:
Metro 51 rijdt niet meer door een wisselstoring. Er zitten op deze lijn veel wissels en die zijn met dit weer extra gevoelig.

Update 15.17 uur: 
Op Schiphol heeft de luchtverkeersleiding besloten het vliegverkeer tijdelijk volledig stil te leggen. Hierdoor kunnen sneeuwschuivers de start- en landingsbanen vrij maken, schrijft NH.

Update 14.48 uur: 
Het sneeuwt behoorlijk hard. Fietsen in de Churchill-laan is inmiddels niet meer te doen, dus de mensen gaan te voet verder.

abc5media_image_8

Update 13.37 uur: 
De verbindingsweg van de A10-Oost naar de A2 is bij de S111 dicht vanwege de sneeuw, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Er zijn daar drie auto's op elkaar gegleden. Eén van de automobilisten was een zwangere vrouw die na de klap wat last van haar buik had. Geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis te worden vervoerd, meldt een woordvoerder van de politie.

Ook hier sneeuwt men langzaam in. Verbindinglus #A10-Oost naar de #A2 is DICHT. pic.twitter.com/SflPrteUk8

— VID (@vid) December 10, 2017

Update 13.10 uur:
Vooralsnog lijkt de sneeuwoverlast mee te vallen in de stad. Er worden geen sneeuw-gerelateerde incidenten gemeld tot op dit moment.

Update 11.40 uur:
Vrachtwagenchauffeurs worden door de branchevereniging Evofenedex opgeroepen om niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. De branchevereniging voor de vervoerders adviseert de chauffeurs hun snelheid en rijgedrag aan te passen als ze toch de weg op gaan. 

Update 10.40 uur:
Uitgerekend de Pure Winter Markt in het Amstelpark is vanwege het winterse weer afgelast. De organisatie durfde het niet aan: 'De voorspellingen zien er slecht uit en de combinatie sneeuw, gladheid, regen en een uitschieter naar windkracht 6 voorspelt niet veel goeds', schrijft de organisatie van de markt op Facebook.

Lees ook: Sneeuwbuien op komst: minder treinen en geannuleerde vluchten

Blijf dit liveblog volgen voor updates over het winterse weer vandaag. Heeft u foto's of video's, stuur ze dan via Whatsapp naar 06-51190938 of mail naar [email protected].