Start van hoofdcontent

Stad

nl

NS: stel reis uit en blijf vanavond thuis; ook maandag minder treinen

10 december 2017, 19.01 uur · Aangepast 10 december 2017, 19.43 uur · Foto: NS

De NS adviseert vanavond niet meer de trein te pakken. Volgens de vervoerder is de hinder van het winterse weer flink toegenomen.

'Op diverse trajecten moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd of uitval van treinen. Wij adviseren u om, als dit enigszins mogelijk is, uw reis voor vanavond uit te stellen', schrijft de vervoerder op de site. 

En dat is te zien op de spoortkaart. Met maarliefst 11 storingen en 8 werkzaamheden kleurt de kaart rood en geel, en blijven weinig trajecten vrij van vertraging. Zo rijden er tussen Amsterdam en Gouda geen sprinters, en moeten reizigers rekening houden met 30 tot 60 minuten extra reistijd op dat traject. 

Lees ook: Liveblog: Sneeuw in de stad, auto glijdt in sloot in Nieuw-West

Rond Utrecht wordt het spoor geplaagd door wisselstroringen. Wie via Amersfoort naar het noorden wilde reizen, staat waarschijnlijk vast in een witte winterwereld. Daar is namelijk helemaal geen treinverkeer mogelijk.   

Ook morgen rijdt de NS met een aangepaste dienstregeling en zullen er minder treinen rijden dan op een normale werkdag. 'Tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers zeer groot zijn. Reizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop aan te passen', schrijft de NS.