Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-trainer Keizer over het weer: 'Ik denk dat we vandaag niet hadden moeten spelen'

10 december 2017, 23.10 uur

Marcel Keizer vindt niet dat de wedstrijd Ajax-PSV door had mogen gaan. Niet omdat de sneeuw een probleem was voor de wedstrijd, maar wel om de veiligheid van de fans te waarborgen.

'Ik denk dat het een beslissing had moeten zijn, dat je gewoon zegt we gaan allemaal niet spelen. Volgens mij wist iedereen wat eraan kwam, toch? Maar goed, wij gaan er uiteraard niet over', zei Keizer na afloop van de 3-0 zege op PSV. 'Ik hoop dat alles goed gaat. Ik hoop dat jullie ook allemaal veilig thuiskomen vanavond', sprak de Ajacied uit tegen de aanwezige pers.

Lees ook: Veltman gaat graag liggen: 'Ik kan zo naar Zuid-Amerika'

Veiligheid van toeschouwer
'Je moet je wel afvragen bij deze weersomstandigheden, is de veiligheid van elke toeschouwer gewaarborgd? Kun je naar het stadion komen?', voegde PSV-trainer Phillip Cocu daar aan toe. 'Ik denk dat je daar wel kritisch naar moet kijken, ja.'

Lees ook: Kluivert: 'Ik heb geleerd van mijn fout en ga geen ruzie zoeken'

De wedstrijd in de Arena begon een kwartier later door de weersomstandigheden. Veel fans konden de Arena niet op tijd bereiken. Andere wedstrijden in de Eredivisie werden vandaag wel afgelast vanwege de sneeuw.