Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie nieuwe sterrenrestaurants in de stad

11 december 2017, 14.59 uur · Aangepast 11 december 2017, 20.14 uur

Er is in de stad meer te beleven op culinair gebied dan een wafel met Nutella. Vanochtend werd het lijstje Amsterdamse sterrenrestaurants nog wat langer.

In de Michelin Gids 2018 zijn drie Amsterdamse restaurants beloond met een eerste ster. Het gaat om The Duchess (hotel W, Spuistraat), The Wite Room (Krasnapolsky, de Dam) en Le Restaurant (Frans Halsstraat). Het laatste etablissement had al eens een ster, maar raakte die vorig jaar kwijt vanwege een tijdelijke sluiting.

Lees ook: Chef-koks in spanning: wie krijgt de Michelinster?

Er is ook een Amsterdamse verliezer. Bord'Eau in de Nieuwe Doelenstraat verloor een van z'n twee sterren. De stad heeft nog altijd geen driesterrenrestaurant, maar wel drie horecagelegenheden met twee. Dat zijn Ciel Bleu, &Moshik (eerder &Samhoud Places) en Librije's Zusje. In Amstelveen heb je ook nog het tweesterrenrestaurant Aan de Poel.

Lees ook: Eerste Michelin-ster voor Bolenius, MOS en RIJKS

Chefkok Freek van Noortwijk van restaurant Breda aan het Singel kreeg - ondanks optimistische voorspellingen - geen ster. Hij sloeg eerder wel een andere ster aan de haak. Freek heeft een relatie met Katja Schuurman.

Michelin