Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meeste problemen sneeuwval voorbij, nog wel vertraging op Schiphol

12 december 2017, 09.16 uur · Aangepast 12 december 2017, 09.42 uur · Foto: Jasper van Staveren

De meeste problemen die ontstonden door de sneeuwval van gisteren, zijn inmiddels voorbij. Reizigers moeten nog rekening houden met vertragingen en gladheid, maar de grootste problemen zijn inmiddels voorbij.

Wel zijn - voornamelijk binnenwegen - nog verraderlijk glad en ook op de wegen worden nog flinke files verwacht. Door de lerarenstaking wordt echter een minder drukke spits verwacht, voornamelijk 's avonds zullen minder forenzen op pad gaan. Rond 07.00 uur stond er zo'n 200 kilometer file.

De twintig centimeter sneeuw die in Amsterdam viel ontregelde ook het vliegverkeer. Uiteindelijk zijn ruim 600 vluchten op Schiphol geannuleerd. De luchthaven verwacht vandaag gewoon weer te vliegen volgens het reguliere schema, maar vertragingen kunnen ontstaan omdat de vluchten die gisteren gepland stonden, vandaag moeten vertrekken. Volgens de luchthaven is het verstandig om de vluchttijden in de gaten te houden. 

De NS rijdt volgens de normale dienstregeling, maar de nasleep van de sneeuwval kan nog wel opgemerkt worden. Kortere treinen, vertrek van andere sporen en uitval van spitstreinen kunnen voorkomen, meldt Het Parool. Ook hier geldt: check de reisplanner voor vertrek.