Start van hoofdcontent

112

nl

Trampassagiers schuilen voor kogelregen na liquidatie De Clercqstraat

13 december 2017, 16.38 uur · Aangepast 14 februari 2018, 11.44 uur

De politie heeft nieuwe camerabeelden vrijgegeven van de dodelijke schietpartij op de De Clercqstraat in mei 2015. Op de beelden is te zien hoe trampassagiers wegduiken voor kogels die de ramen van het voertuig doorboren.

Bij de schietpartij kwam de 25-jarige Youssef El Kahtaoui om het leven. Hij was die avond op het verkeerde moment op de verkeerde plek. 'Er wordt hier geschoten met oorlogsmunitie', zegt politiewoordvoerder Leo Dortland in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020. 'Dat betekent dat deze patronen overal dwars door heen gaan. Die gaan door het hout, door de bankjes, door het staal. Levensgevaarlijk.'

Kogels vliegen in het rond
Op 12 mei 2015 komen komen mannen uit een shishalounge aan de De Clerqstraat. Ze schieten wild om zich heen. Op dat moment rijdt de 25-jarige El Kahtaoui toevallig langs. Zijn auto wordt geraakt door rondvliegende kogels. Hij stopt bij het stoplicht, stapt uit om te kijken wat er aan de hand is.

De schutters openen direct het vuur en Youssef overlijdt ter plekke. Een jaar na de schietpartij vertelt een officier van justitie al aan AT5 dat Youssef niet het beoogde doelwit was die avond. De hoofdofficier van justitie looft nu een beloning van 20 duizend euro voor de gouden tip.

Politie en justitie zijn nog altijd op zoek naar een man die op het moment van de schietpartij langs de shishalounge loopt. Ook zoeken zij nog steeds naar getuigen die zich nog niet hebben gemeld.