Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe locatie voor aanlegplaats cruiseschepen

14 december 2017, 08.12 uur · Aangepast 14 december 2017, 11.43 uur · Foto: Jos van Zetten

De Passengers Terminal Amsterdam (PTA), de aanlegplaats voor cruiseschepen, verhuist naar de Coen- en Vlothaven, vlakbij metrostation Isolatorweg. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant wordt het besluit volgende week bekrachtigd door het college van burgemeester en wethouders. 

Reden voor de verhuizing is de komst van een of meerdere bruggen over het IJ. Daardoor wordt het voor grote cruiseschepen onmogelijk te draaien. En dat is noodzakelijk om aan te meren, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: PTA-directeur: 'Verplaatsen terminal gaat de stad veel omzet kosten'

René Kouwenberg, directeur van PTA, zegt te hopen dat 'we in elk geval voor kleinere schepen een afmeerlocatie kunnen houden op onze huidige locatie'. Verantwoordelijk wethouders Eric van der Burg, Pieter Litjens en Udo Kock nemen hierover aanstaande dinsdag een besluit.

Overigens heeft de verhuizing van de terminal nog wel consequenties voor Haven-Stad, het nieuwbouwproject dat Amsterdam 70.000 extra huizen moet opleveren. Door het verplaatsen van de terminal gaat er een streep door de bouw van ongeveer 4000 nieuwbouwwoningen.