Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Groot interview broer Nouri in Guardian: 'Boos zijn helpt niet'

16 december 2017, 22.49 uur · Aangepast 16 december 2017, 23.14 uur

Het Britse dagblad The Guardian heeft dit weekend een groot interview met de broer van Abdelhak Nouri gepubliceerd. Abderrahim vertelt over de slopende maanden nadat zijn broertje door hartproblemen in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd. 'Boos zijn helpt niet, bidden en positief blijven wel.'

Tussen 8 juli en nu is er altijd iemand bij Abdelhak geweest. Niemand wijkt van zijn zijde. 'We zijn 24/7 bij mijn broertje', vertelt Abderrahim aan de krant.

'God houdt van hem'
Abderrahim kan nog steeds niet geloven wat er allemaal is gebeurd na die verschrikkelijke dag. 'Dat is wat het geloof ons leert. Dat als God van iemand houdt, dat mensen op aarde ook van diegene houden', doelend op de vele mensen die hun steun betuigden. 'Je zag zelfs mensen in Feyenoord-shirts met Nouri op de achterkant. Dat is wat me blij maakt, God houdt van hem.' 

Lees ook: Broer Nouri zit iedere dag aan ziekenhuisbed: 'Af en toe besef ik het niet'

De familie van Nouri probeert door te gaan en zich op positieve dingen te focussen. Toch blijven er nog veel vragen onbeantwoord. Zo werden er eerder in de Volkskrant vraagtekens geplaatst bij de manier waarop Nouri op het veld is behandeld. Ajax reageerde door te zeggen dat alle medische hulp op het veld volgens de Advanced Trauma Life Support-criteria is verlopen.

Lees ook: Ajax ontkracht uiteenlopende verhalen over Nouri: 'Weinig nieuws te melden'

De fysieke conditie van Nouri was richting de wedstrijd in Bremen niet opperbest, hij had last van diarree en buikpijn. Welk effect dat heeft gehad is onduidelijk, maar de familie wil er in ieder geval graag meer over weten. In de tussentijd blijven ze bidden en zijn ze druk met de stichting voor zieken en gehandicapten, uit naam van Appie.

'We missen hem heel erg'
'Waarom hij, hij was zo jong, gaat nooit door ons hoofd. We missen hem alleen heel erg, dat is moeilijk', besluit Abderrahim in de krant. 

Lees ook: Profiel: Nouri de zachtmoedige Koning van Geuzenveld