Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Naamswijziging naar Johan Cruijff Arena niet meer in 2017

22 december 2017, 19.54 uur · Aangepast 22 december 2017, 23.30 uur · Foto: Jorit Lausberg

'Het wordt met de dag pijnlijker', schreef Jordi Cruijff deze week over de uitgebleven naamswijziging van de Arena. Het officiële moment is al meerdere keren opgeschort maar zowel het stadsbestuur als Arena-directeur Henk Markerink verzekeren dat het snel gaat gebeuren.

De intentieveklaring werd in april al getekend maar de naam van Johan Cruijff staat nog altijd niet op de Arena. De familie hoopte dat de onderhandelingen daarna snel zouden worden afgerond. ''Helaas is dat niet het geval. Dat voelt voor ons niet goed', schreef Cruijff deze week. 

Lees ook: Jordi Cruijff over uitblijven naamswijziging Arena: 'Het wordt met de dag pijnlijker'

'Inzet blijft hetzelfde'
Het stadsbestuur reageert met een brief op de onstane verontwaardiging: 'De intentieovereenkomst kent een aantal belangrijke pijlers', schrijf waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen: 'De aanpassing van de governance van Arena, de verkoop van een deel van de certificaten van de gemeente aan Ajax, de naamswijziging van de 'Amsterdam Arena' in de 'Johan Cruijff Arena' en tegemoetkoming in de inkomstenderving die Arena en Ajax mogelijk zullen lijden als gevolg van de naamswijziging.

Het gaat de Arena, Ajax en de gemeente niet lukken de uitwerking van de overeenkomst voor het einde van het jaar af te ronden. 'De combinatie van de pijlers maakt dat het komen tot een definitieve overeenkomst complex is.' Arena-directeur Henk Markerink hoopt dat het in januari geklaard zal zijn. 'We gaan eruit komen', zegt hij tegen De Telegraaf.

In augustus leek het er op de officiële naamswijziging per 25 oktober in zou gaan, later werd dat opgeschort naar 'dit jaar'. Wanneer dat wel gaat gebeuren, is nog niet duidelijk maar: 'De inzet van het college bij de onderhandelingen is onverminderd hetzelfde.'