Start van hoofdcontent

Ajax

nl

KNVB: 'We hebben Nouri wel degelijk geïnformeerd'

6 januari 2018, 13.42 uur · Aangepast 6 januari 2018, 17.49 uur

Abdelhak Nouri was wél op de hoogte van zijn hartafwijking. Dat zegt de KNVB.

De KNVB ontdekte in 2014 tijdens een medisch onderzoek dat Nouri een hartafwijking had. Volgens de familie van de voetballer waren zij daar niet van op de hoogte. Zij denken ook dat Nouri zelf niet wist van zijn hartafwijking.

Lees ook: Familie Abdelhak Nouri: 'Hij wist zelf niet dat hij een hartafwijking had'

Maar de KNVB laat in een persbericht weten dat zij indertijd wel Nouri hebben geïnformeerd. Zowel schriftelijk als mondeling, stelt de voetbalbond. Een woordvoerder zegt tegen AT5 dat er twee doktoren bij het gesprek aanwezig waren die dat kunnen beamen. Van de brief is geen bewijs.

Ook heeft de KNVB zich naar eigen zeggen aan alle protocollen gehouden. Zo hoefde de bond niet de ouders van de toen zeventienjarige Nouri in te lichten omdat hij ouder dan zestien was.

Onderzoek
De familie van Nouri maakte vanochtend in een persbericht bekend geschrokken te zijn door het medisch dossier van Nouri, dat zij pas onlangs voor het eerst konden lezen. Zij wisten niet dat de voetballer een afwijking aan zijn hart had en zijn ervan overtuig dat Nouri dat ook niet wist.

Nouri zakte afgelopen zomer naar de grond tijdens een oefenwedstrijd en ligt sindsdien in coma. De familie van het Ajax-talent laat ook onderzoek doen of de club indertijd adequaat gereageerd heeft. Zij wachten dat onderzoek, dat bijna afgerond is, nog af.

Reactie Ajax
'De familie Nouri wil, net als Ajax, precies weten wat er is gebeurd met Abdelhak. Het is al enige tijd bij ons bekend dat zij een advocaat hebben ingeschakeld die, net als wij, onderzoek doet', laat een woordvoerder van Ajax weten. 'Wij werken daar vanzelfsprekend volledig aan mee. Alles wat wij hebben en weten is aan hen ter beschikking gesteld.'

Ajax wil verder geen inhoudelijke informatie delen met de pers. 'Wij hebben goed contact met de familie Nouri en wij communiceren bij voorkeur rechtstreeks met hen', aldus de voetbalclub.