Start van hoofdcontent

112

nl

Agenten hebben handen vol aan dronken stel: 'Waarschuwden nog om niet te rijden'

8 januari 2018, 12.17 uur · Aangepast 8 januari 2018, 13.08 uur · Foto: Flickr.com / GW Fins

Een dronken stel maakte het dit weekend wel heel bont achter het stuur. De één viel tijdens een controle door de mand, de ander nam het stuur over en werd na een korte achtervolging door de Pijp aangehouden. En dat ging niet zonder slag of stoot.

De twee werden met hun auto op de Stadhouderskade aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. De man bleek twee keer te veel hebben gedronken. Hij kreeg een dagvaarding mee en moet zich later nog verantwoorden. 

'Ze glimlachte nog netjes naar ons'
Maar ja, het stel moest wel naar huis. De vrouw die overduidelijk ook dronken was, is nog gewaarschuwd door de agenten niet te gaan rijden. De auto werd even later op de Vechtstraat gespot met, jawel, de vrouw achter het stuur. 'Ze glimlachte nog netjes naar ons', aldus de politie. 

Bij de korte achtervolging die volgde raakte de vrouw ook nog een auto. Op het bureau bleek ze ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Reden genoeg om haar rijbewijs meteen in te nemen.

'Ze heeft vervolgens een tegenonderzoek geëist, hierop is op haar kosten bloed afgenomen. De uitslag volgt later nog.' Het Openbaar Ministerie gaat beslissen wat er verder met haar gaat gebeuren.