Start van hoofdcontent

112

nl

Politie zoekt naar getuigen brute overval op Jumbo Stadhouderskade

16 januari 2018, 17.31 uur · Aangepast 17 januari 2018, 08.08 uur

De Jumbo op de Stadhouderskade is op zaterdag 13 januari met grof geweld overvallen. De politie vertelt in Bureau 020 op zoek te zijn naar getuigen die de overvallers hebben gezien. De overvallers gingen er met de buit vandoor.

Iets voor tienen, net voor sluitingstijd, werd de supermarkt opgeschrikt door een enorme knal. Even werd er gedacht aan schoten, maar dit bleek een hamer tegen het veiligheidsglas te zijn. 'De medewerkers zijn zich een ongeluk geschrokken', aldus de politie. De slachtoffers hebben zich kunnen verstoppen in een gesloten ruimte achterin de winkel. Daar konden zij ook de poltie bellen.

Lees ook: Daders op de vlucht na geweldadige overval Jumbo Stadhouderskade

Omwonende dachten eerst dat er werd geschoten en doen in Bureau 020 hun verhaal. Dit was ook de reden dat de politie met een arrestatieteam erop af kwam. 'Als er een overval is met een vuurwapen is de standaardprocedure', zegt de politie. Helaas waren de daders al gevlogen toen het team ter plaatsen was.

Buurtbewoners begrijpen niet dat juist deze zaak doelwit is van een overval. 'Ik was vanmiddag nog eieren en brood aan het halen... Ik dacht juist dat ik veilig boven een winkel woonde', aldus een bewoner. De politie is op zoek naar mensen die de overvallers vlak voor of na de overval hebben gezien.