Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stroomstoring in Zuidoost verholpen: winkels Arena Boulevard weer open

18 januari 2018, 16.55 uur · Aangepast 18 januari 2018, 18.52 uur

Een deel van Zuidoost is vanmiddag getroffen door een storing. Een onbekend aantal winkels op de Arena Boulevard hield de deur daarom enige tijd dicht.

Een woordvoerder van netbeheerder Liander bevestigt dat er een stroomstoring is in het gebied. Op haar website meldt het bedrijf dat de ArenA Boulevard en de Bijlmerdreef zijn getroffen. Het aantal huishoudens en bedrijven dat door de storing is getroffen, is minder dan honderd. 

Ontuiming door brandlucht #decatlon #arena #mediamarkt #stroomstoring pic.twitter.com/q5SMp3QGdO

— Ahmed Sahraoui (@ahmedsahraoui82) January 18, 2018

Diverse megastores aan de Arena Boulevard sloten vanaf dat moment hun deuren. 'In een keer ging het licht uit en werd het donker', vertelt een medewerker van sportwinkel Decathlon. Ook de naastgelegen vestiging van Mediamarkt heeft de deuren tijdelijk gesloten. 

Liander kan nog niets over de oorzaak zeggen, maar de Media Markt laat weten dat de stroomstoring het gevolg is van de storm van eerder vandaag. Getuigen spreken van een 'harde knal' en een 'brandlucht'. Liander verwacht dat de storing rond 17.30 uur is verholpen. 

#Stroomstoring #Amsterdam zuidoost. De verwachte eindtijd is 17.30 uur. #Liander

— Liander (@LianderNL) January 18, 2018

Door de #westerstorm kampen wij momenteel met een #stroomstoring waardoor #MediaMarkt #AmsterdamArena tot nader order gesloten is ? Zodra we weer open kunnen, laten wij het asap weten! Onze excuses voor het ongemak! #coderood pic.twitter.com/DhgGesDFT1

— Media Markt Arena (@MediaMarktArena) January 18, 2018
Ahmed Sahraoui