Start van hoofdcontent

112

nl

Amsterdammer overleeft steekpartij in Purmerend ternauwernood

19 januari 2018, 14.04 uur · Aangepast 19 januari 2018, 14.34 uur

Een 36-jarige Amsterdammer heeft afgelopen zomer ternauwernood een steekpartij in Purmerend overleefd. De man werd in de nacht van zaterdag 29 juli op zondag 30 juli bij een vechtpartij meerdere malen gestoken, waarbij een steek pal naast zijn hart uitkwam. De politie heeft nu beelden vrijgegeven van de steekpartij.

Een groep mannen hangt die nacht omstreeks 02.30 uur wat rond bij de Koemarkt, wachtend op drie mannen die het café verlaten. Als het drietal naar buiten komt, worden zij door de grote groep belaagd. Terwijl een van de mannen zijn bak noodles eet, gaat de rest van de groep met elkaar op de vuist.

Het gevecht is nog maar kort bezig als een van de mannen een mes trekt. Hij loopt doelbewust op het slachtoffer af en steekt hem meerdere keren met het mes. 'Een steek was pal naast zijn hart. Het had niet veel gescheeld of het slachtoffer had het niet gered', aldus een politiewoordvoerder.

Het slachtoffer weet te ontsnappen, maar zakt daarna in elkaar. Hij is in kritieke toestand afgevoerd naar een ziekenhuis. De politie vermoedt dat de dader uit Amsterdam Noord komt, drie van de mannen uit de groep komen daar vandaan. Het gaat om een tengere blanke man van 20 tot 25 jaar oud.