Start van hoofdcontent

112

nl

Politie: schade ramkraak Amstelveen geschat op miljoen euro

10 februari 2018, 17.01 uur

Een voorpui in puin, vlammen tot aan het plafond en daardoor ook heel veel waterschade door het blussen. Door een ramkraak in de nacht van 30 op 31 januari werd de Albert Heijn op het Westwijkplein in Amstelveen bijna totaal vernield. Volgens de politie loopt het schadebedrag mogelijk richting de miljoen euro.

Tegen 3.30 uur 's nachts reden drie daders met een blauwe BMW de pui van de supermarkt aan gort. Binnen werd geprobeerd een geldautomaat op de blazen. Die kraak mislukte, maar voordat de drie definitief op de vlucht sloegen, staken ze nog wel de gebruikte auto in de fik. Daarna sprongen met zijn drieën op een scooter en mogelijk zijn ze daarna verder ontkomen in een andere auto.

Lees ook: Flinke ravage bij ramkraak Amstelveen, auto in brand gestoken

Producten weggegooid
In de nasleep van de mislukte kraak bleek dat het plafond van de winkel was ingestort, bovendien stond de Albert Heijn helemaal onder water en moesten alle producten binnen worden weggegooid. Om alle schade te herstellen moest de zaak anderhalve week dicht. Alles bij elkaar opgeteld denk de politie Amstelveen bij een kostenpost van een miljoen te komen.

Om de daders van de kraak op te sporen is de recherche een groot onderzoek gestart. Zo wil de politie graag dashcambeelden van mensen die in de betreffende nacht rond het Westwijkplein gereden hebben. Ook is de politie op zoek naar mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben rond de winkel.