Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voorzitter van WV-HEDW geschrokken van voetbalgeweld: 'Dit moet een keer stoppen'

20 februari 2018, 20.59 uur

Een speler van de voetbalclub WV-HEDW uit Watergraafsmeer is afgelopen zondag bewusteloos geslagen tijdens een wedstrijd. Die liep uit de hand toen een speler van de Amersfoortse club HVC een rode kaart kreeg.

Vier spelers van WV werden hard geschopt en geslagen door twee tegenstanders en een toeschouwer. WV-voorzitter Ronald Nijsen is er nog steeds beduusd van. "Ik werd gebeld vanuit het politiebureau, dus ik schrok er behoorlijk van."

Lees ook: Voetballer bewusteloos geslagen tijdens amateurwedstrijd, drie belagers aangehouden

Nijsen legt uit hoe het allemaal kon gebeuren. "Een speler is na een rode kaart gaan vechten. Toen dat wat gedimd leek te zijn, gingen een andere speler en een supporter zich ermee bemoeien." Uiteindelijk kregen vier spelers van WV klappen. De vierde raakte zelfs bewusteloos.

Alle vier liepen ze flinke blauwe plekken en schrammen op, ze zijn nog steeds helemaal stijf. Na een aangifte heeft de politie de drie belagers aangehouden. "De jongens lijken gelukkig lichamelijk in orde te zijn, maar geestelijk natuurlijk niet. Dit moet een keer stoppen", zegt Nijsen.

Reactie
De Amersfoortse club veroordeelt het gedrag, maar vindt dat de spelers van WV ook blaam treft. In een reactie zegt de club dat, voorafgaand aan de rode kaart, een voetballer van HVC een elleboogstoot kreeg van een WV'er. Daarop zou de speler van HVC een klap terug hebben gegeven.

Die klap zag de scheidsrechter en daarvoor trok hij een rode kaart. Maar de elleboogstoot werd niet bestraft. Een opmerking over de moeder van een HVC'er zou de aanleiding zijn voor een karatetrap waarna de speler van WV bewusteloos raakte.

AT5