Start van hoofdcontent

112

nl

Gladheid door sneeuw op koudste dag van de winter

28 februari 2018, 07.54 uur · Aangepast 1 maart 2018, 10.49 uur

Automobilisten moeten vanochtend rekening houden met plaatselijke gladheid door lichte sneeuwval. De eerste vlokken vielen in de loop van de koude nacht en kunnen de hele dag nog voor gladde wegen zorgen.

Het KNMI gaf gisteren al een code geel af, deze zal vanochtend ook nog van kracht blijven. Er staat inmiddels een flink aantal kilometers op wegen rond en richting Amsterdam. De Verkeersinformatie Dienst meldt files op de A1 en A2 richting Amsterdam.

Met temperaturen van rond de -4 overdag en -7 in de avond en nacht wordt het vandaag de koudste dag van de winter, zo voorspellen de weermannen- en vrouwen. 

Vooral in het rode gebied zien we nu wat sneeuwhinder. Gelukkig blijft de hoeveelheid (en dus de overlast) beperkt ➡ https://t.co/zmcdSAZloN #codegeel pic.twitter.com/mvbhKOnkQd

— VID (@vid) February 28, 2018

Lees ook: Waternet sluit sluizen: mogelijk snel schaatsen op de grachten

Omdat er nog altijd een gure wind waait, kan het buiten aanvoelen als -15. Morgen is het overdag met -2/-3 iets minder koud maar het kwik komt niet boven het vriespunt uit. Dat zou voor de schaatskansen in de binnenstad goed nieuws kunnen zijn, al werd er gisteren gehoopt op weinig wind. 

Lees ook: KNMI geeft code geel af, gevoelstemperatuur vannacht beneden -15

Menno Heslinga