Start van hoofdcontent

Stad

nl

Betrapte bewoner over wietkwekerij: 'Voor onderzoek naar klimaatbeheersing'

5 maart 2018, 00.22 uur

Een bewoner van een sociale huurwoning in Oost kwam vorige week volgens de rechter met een 'volstrekt ongeloofwaardige' verklaring voor zijn wietkwekerij.

Agenten hadden in het tweekamerappartement van de man een 'kweektent' met warmtelampen en 64 wietplanten gevonden. Woningcorporatie Stadgenoot wilde de man daarom zijn huis uitzetten en de bewoner probeerde dat via een rechtszaak te voorkomen.

Hij zei tegen de rechter dat hij de hennepkwekerij voor een lage prijs had overgenomen en er een 'experimentele testopstelling' van had gemaakt. De werkloze man zou dit hebben gedaan om onderzoek te doen naar klimaatbeheersing en uit belangstelling voor elektrische installaties.

'Deze verklaring komt, gelet op de – niet betwiste – foto’s en het proces-verbaal van de politie echter volstrekt ongeloofwaardig over', oordeelde de kantonrechter. 'De gedaagde heeft zijn stellingen ook op geen enkele wijze onderbouwd of gedocumenteerd.'

Stadgenoot heeft in de voorwaarden van de huurovereenkomst staan dat strafbare feiten, drugsbezit en hennepteelt verboden zijn. De huurder moet over maximaal drie maanden de woning uit, zodat hij nog tijd heeft om een ander onderkomen te zoeken.