Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gigantische Lilian Marijnissen op Amsterdamse kantoorpanden

19 maart 2018, 23.59 uur · Foto: SP | YouTube

Een opmerkelijke verkiezingsstunt van de Socialistische Partij (SP) in Amsterdam. Vannacht werd op verschillende gebouwen in de stad de landelijke fractievoorzitter Lilian Marijnissen op gigantisch formaat geprojecteerd.

In het filmpje op de gebouwen richt Marijnissen zich onder meer tegen de 'pakken-wat-je-pakken-kan directeuren van grote bedrijven'. 'Vindt u het normaal dat juist de allerrijksten en die grote bedrijven van dit kabinet de grootste cadeautjes krijgen?', vraagt ze zich af. Haar speech wordt onder meer afgebeeld op het kantoorpand van Philips bij station Amstel, het ING-hoofdkantoor in de Bijlmer en het EYE Filmmuseum.

'Flair'
De partij zegt tegen het AD dat er geen regels zijn overtreden omdat er alleen gebruik wordt gemaakt van licht, waarop geen intellectueel eigendom rust. De politie is tijdens de opnames wel een paar keer langsgereden, maar heeft niet ingegrepen.

De SP wil meer acties die op het randje zijn, net zoals in de jaren negentig. 'We willen de flair van die periode terug, met de wijsheid en ervaring van nu', aldus de voorzitter van de partij tegen de krant.