Start van hoofdcontent

112

nl

Tieners vast voor homogerelateerd geweld: slachtoffer werd met baksteen geslagen

21 maart 2018, 20.57 uur · Aangepast 21 maart 2018, 23.07 uur · Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

Twee tieners zijn aangehouden voor de mishandeling en beroving van een 24-jarige man, dat gebeurde bij metrostation WIbautstraat in januari dit jaar. Het slachtoffer werd daarbij met een baksteen op zijn hoofd geslagen.

Het begon al bij het uitstappen toen twee jongens het slachtoffer uitscholden voor 'homo' en 'bular'. Eenmaal buiten werd hij van achteren neergeslagen, geschopt en geslagen met de steen.

Lees ook: 'Fouten gemaakt in zaak homomishandeling 24-jarige jongen'

'Ik was helemaal nat van het bloed en zonder dat ik iets kon zien ben ik een stuk weggerend. Mijn telefoon zat ook onder het bloed en ik moest wachten tot hij droog was voordat ik kon bellen', vertelde hij aan AT5. De zaak leidde tot een golf van verontwaardiging na wéér een homomishandeling. 

De twee jonge Amsterdammers zijn gisteren opgepakt, ze zijn 16 en 17 jaar. De politie en het Openbaar Ministerie zijn nog altijd niet klaar met het onderzoek. Zij willen eerst zo goed mogelijk vaststellen of het homogerelateerd geweld is geweest.

'Het woord 'bular' (homo) is in ieder geval een belangrijke indicatie', zegt de politie. Getuigen worden nog altijd opgeroepen zich te melden.

Lees ook: Weer homomishandeling: Man (24) met baksteen ziekenhuis in geslagen