Start van hoofdcontent

Stad

nl

Chaos bij feest Daily Paper x Smib in West

1 april 2018, 09.48 uur · Aangepast 1 april 2018, 17.39 uur · Foto: AT5 Whatsapp (0651190938)

Het is afgelopen nacht uit de hand gelopen bij een feest van kledingmerk Daily Paper bij Het Sieraad in De Baarsjes. De organisatie besloot het feest al snel af te blazen.

Op Facebook schrijft de organisatie van Daily Paper x Smib dat het feest niet doorgaat vanwege 'veiligheidsoverwegingen'. Volgens getuigen was er sprake van 'chaos en verdrukking'. Op een filmpje dat AT5 kreeg toegestuurd is te zien hoe een dranghek over de menigte wordt gedragen. Of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend. 

Grimmige sfeer
Volgens een woordvoerder van de politie was de sfeer een tijdje grimmig. Er waren veel minderjarigen aanwezig die te veel hadden gedronken. Ook deed er een gerucht de ronde dat het feest op een later moment toch door zou gaan. Dit was niet waar. Na enige tijd besloot de politie een half peleton ME naar de locatie te sturen. Veel van de aanwezigen zijn aangesproken en uiteindelijk was het rond 3.00 uur weer rustig rond Het Sieraad.

Daily Paper laat weten dat er contact wordt opgenomen met mensen die een ticket voor het feest hadden. Het evenement was volledig uitverkocht.

Het feest was georganiseerd om de samenwerking tussen Amsterdams kledingmerk Daily Paper en collectief Smib uit de Bijlmer te vieren. De samenwerking bestaat uit een gezamenlijke kledinglijn.