Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kan Kasper Dolberg na maandenlange afwezigheid Ajax inspireren?

8 april 2018, 10.11 uur

De moed moet bij de Ajacieden wel in de schoenen zijn gezonken toen zij gisteren zagen hoe PSV een miraculeuze winst boekte bij AZ. De koploper kwam terug na een 2-0 achterstand en hebben een comfortabele voorsprong van tien punten.

Ajax kan het gat vanmiddag terugbrengen naar zeven punten. Volgende week wacht dan de directe confrontatie in Eindhoven waar PSV bij winst de titel veiligstelt maar daar willen de Ajacieden nog even niet aan denken. Eerst wacht Heracles Almelo thuis. 

Erik ten Hag kan eindelijk beschikken over spits Kasper Dolberg. De Deen speelde voor de winterstop zijn laatste wedstrijd waarin hij een voetblessure opliep. Hij keert na een lange revalidatie terug in de wedstrijdselectie. 

Ook Wöber en Mazraoui sluiten aan
In de verdediging moet de plaats van de geschorste Joel Veltman ingevuld worden. Max Wöber lijkt de belangrijkste kandidaat te zijn, hij was deze week nog ziek maar lijkt op tijd hersteld te zijn. 

Ten Hag heeft ook voor Noussair Mazraoui een plekje ingeruimd. De middenvelder die deze week een hagelnieuw contract tekende zal waarschijnlijk op de bank plaatsnemen. 'Noes' maakte in februari al zijn eerste speelminuten en zit sinds vorige maand vast bij de A-selectie.

Ajax heeft nog wel een appeltje te schillen met Heracles. Temidden van de emotionele nasleep van het Nouri-drama en de transferperikelen rond Davinson Sanchez verloor de ploeg van toenmalig trainer Marcel Keizer in de eerste speelronde met 2-1 van de Heraclieden.