Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ten Hag: 'Geblesseerde Veltman wordt morgen onderzocht'

20 april 2018, 01.37 uur

Nadat hij wekenlang genoegen moest nemen met een plek op de bank, was Joël Veltman door trainer Ten Hag opgenomen in het basiselftal voor de wedstrijd tegen VVV. Zijn rentree in de basis bleek van korte duur, want na een kleine veertig minuten viel de verdediger na een charge van VVV-aanvaller Ralf Seuntjens geblesseerd uit.

Als Veltman in de 38e minuut de bal wil verdedigen, stormt Seuntjens op hem af en beukt hem met een forse duw omver. De verdediger komt ongelukkig ten val en grijpt onmiddellijk naar z'n knie. 

Lees ook: Ajax troeft VVV af in vermakelijk thuisduel, Veltman valt geblesseerd uit

Hoewel Seuntjens - bewust of onbewust - zijn elleboog in Veltmans gezicht plantte, lijkt dat de arbitrage te zijn ontgaan. Seuntjes werd dan ook niet bestraft met een kaart, tot ongenoegen van veel supporters. 

Niet veel later wordt de verdediger op een brancard van het veld gedragen. Met nog een paar wedstrijden te spelen lijkt het daarom einde seizoen voor hem, maar zo ver wil Ten Hag nog niet gaan. 'Over Veltman kunnen we nu nog niks zeggen, hij wordt morgen onderzocht', zei de trainer voor de camera van Fox Sports.

#ajavvv #Veltman krijgt voor het oog van scheidsrechter #JochemKamphuis een  elleboogstoot van #Seuntjens en verdraait door de val zijn knie. De grensrechter staat  er ook bovenop en doet niks. Kamphuis laat dan na #Ajax een penalty te geven wegens hands. Wat een amateur. pic.twitter.com/bIYMQ5EjTH

— Fons Øtebrän (@Hefobundna) April 19, 2018