Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Frank Rijkaard onthult logo Johan Cruijff Arena voorafgaand aan run

20 april 2018, 15.48 uur · Aangepast 20 april 2018, 16.12 uur

Goede vriend en oud-voetbalcollega Frank Rijkaard onthult volgende week woensdag het nieuwe logo van de Johan Cruijff Arena. Rijkaard doet dat voorafgaand aan de Cruijff Run die 's avonds door honderden mensen gelopen wordt.

De Arena zelf werd 22 jaar geleden ook al door Rijkaard geopend en daarom spreekt een woordvoerder van het stadion van 'mooie symboliek', dat hij de Arena nu ook omdoopt. Rijkaard zal op een knop in het stadion duwen waarna het nieuwe logo op schermen te zien zal zijn. Ook worden er op dat moment doeken en vlaggen met het logo van de Johan Cruijff Arena gehesen.

Lees ook: Cruijff hoopte dat Arena Johan Cruijff Stadion zou gaan heten

Familie niet aanwezig
De familie Cruijff zal zelf niet bij de onthulling aanwezig zijn. Jordi Cruijff is op dat moment bezig aan zijn laatste wedstrijden als trainer van Maccabi Tel Aviv. 

Begin deze maand werd, na een jaar van getrouwtrek door belanghebbenden rond het stadion, besloten dat de Arena vanaf het komend seizoen officieel de naam van Johan Cruijff gaat dragen.

De complete make-over van het stadion zal in de loop van de zomer plaatsvinden. Maar lopers van de 14 kilometer lange Cruijff Run komen woensdag dus wel al aan in een zichtbaar andere Johan Cruijff Arena.