Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Na jaren leegstand binnenkort weer restaurant aan oostoever Sloterplas'

19 mei 2018, 16.44 uur · Aangepast 19 mei 2018, 19.31 uur

Na jaren van leegstand gaat het restaurant aan de oostoever van de Sloterplas binnenkort waarschijnlijk weer open.

Vroeger zat Café Oostoever in het pand. Toen het gebouw in april 2015 de deuren sloot voor een verbouwing, bleef het tot iedereens verbazing jarenlang gesloten. Meerdere partijen kondigden sindsdien aan een nieuw restaurant te willen beginnen in het pand, maar geen van hen kreeg een vergunning. Restaurant Suada deed bijvoorbeeld een aanvraag in 2016, maar werd door de politie gelinkt aan drugshandel en witwassen.

'Geen connectie met vorige uitbater'
De nieuwe uitbater benadrukt met klem dat hij en zijn vennoten niks te maken hebben met de eerdere schandalen waar het restaurant aan werd gekoppeld. 'Wij kennen de vorige uitbaters niet en zijn er gewoon volledig blanco ingestapt. We willen op deze plek gewoon een mooi restaurant beginnen.'

Lees ook: 'Restaurant aan Oostoever Sloterplas gefinancierd met drugsgeld'

Vergunningen
Het nieuwe restaurant krijgt de naam Soultable en richt zich op de mediterraanse keuken. Naast de tientallen zitplekken binnen krijgt het restaurant ook een groot buitenterras. De uitbaters wachten op de juiste vergunningen. De gemeente laat aan AT5 weten dat er een vergunningaanvraag loopt, maar kan nog niks zeggen over de beoordeling daarvan. Het is dan ook nog onduidelijk wanneer het restaurant geopend gaat worden.

In februari 2018 leek het even alsof het Turkse steakhouse Haci in het pand zou komen, maar dat bleek na een paar dagen al niet het geval.