Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Donny van de Beek blijft volgend seizoen bij Ajax'

21 mei 2018, 13.45 uur · Aangepast 21 mei 2018, 14.07 uur

In tegenstelling tot ploeggenoten Kluivert en Ziyech, ziet Donny van de Beek het wel zitten om aankomend seizoen bij Ajax te blijven. 'Ik denk voor mezelf dat het goed is om nog een jaar bij Ajax te spelen', aldus de 21-jarige middenvelder na afloop van een training voor Oranje.

Van de Beek is het niet eens met de analyse van zijn teamgenoot, die afgelopen week in de Volkskrant zijn verhaal deed. Volgens Justin Kluivert is de sfeer binnen de ploeg aangetast, mede doordat het team drie trainers in minder dan een jaar versleet. 'Het voelt onstabiel. We zijn niet echt een team. Er zijn verschillende meningen. Over alles', aldus Kluivert. 

Lees ook: Kluivert valt af voor oefenduels Oranje; Van de Beek en De Ligt wél bij selectie

Het getouwtrek om geld is Kluivert helemaal zat. 'Het gaat niet om voetbal, maar om geld', zei de 19-jarige aanvaller. Toch hoopt Van de Beek dat Kluivert uiteindelijk zal blijven. Ziyech heeft al aangekondigd Ajax te gaan verlaten. 

De drie komen elkaar ook niet tegen in Oranje. Ziyech komt uit voor Marokko en Kluivert hoort (nog) niet bij de selectie, hoewel Oranje sowieso geen WK gaat spelen.