Start van hoofdcontent

112

nl

Dader steekpartij tijdens overval supermarkt Noord nog altijd spoorloos

23 mei 2018, 22.12 uur · Aangepast 8 november 2018, 09.50 uur

De politie is nog steeds op zoek naar de dader die bij een overval op een supermarkt in Noord twee mannen heeft neergestoken.

Bij de overval begin mei op een supermarkt aan de IJdoornlaan in Noord zijn twee mannen neergestoken door de overvaller. De dader wist te ontkomen. Op beveiligingsbeelden is de dader even te zien als hij zijn hoofdbedekking af doet. 

'Beide mannen zijn niet zwaargewond geraakt bij deze overval, maar ze hebben wel allebei tot op de dag van vandaag last van het letsel dat ze hebben opgelopen', vertelt politiewoordvoerder Marijke Stor vandaag in het AT5-programma Bureau 020. 'Daarnaast zijn ze ontzettend geschrokken van wat hen toen overkomen is.'

Lees ook: Beelden: Overvaller steekt klant en beveiliger van supermarkt neer in Noord

Neergestoken
De twee omstanders, die door de overvaller zijn neergestoken, wilden de dader overmeesteren. Dat is niet altijd verstandig. 'Bij dit soort incidenten staat eigen veiligheid altijd voorop. Zodra er wapens in het spel zijn, moeten mensen zeer terughoudend zijn'.

Volgens de politiewoordvoerder kun je ook helpen door goed te kijken wat er gebeurt. 'Dat soort informatie kan later in het onderzoek heel nuttig zijn. 

Lees ook: Omstanders proberen overvaller te grijpen en worden neergestoken

Lichtgetinte man
Na de overval trekt de dader zijn bivakmuts af en is een deel van zijn gezicht te zien. Het gaat om een lichtgetinte gezette man. Hij draagt tijdens de overval een donkerblauwe joggingsbroek en een vest. Dat vest heeft witte touwtjes en een witte rits. Verder draagt de verdachte zwarte schoenen. 

De politie roept mensen die de man herkennen op om zich te melden. Ook mensen die meer informatie hebben van deze zaak, wordt gevraagd contact op te nemen.

Politie Amsterdam