Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Ook online stevige discussies over coalitieakkoord: 'gefrustreerde VVD'er'

24 mei 2018, 21.00 uur · Aangepast 24 mei 2018, 21.39 uur

Het nieuwe stadsbestuur presenteerde eerder vandaag een hagelnieuw coalitie-akkoord. De stevige linkse koers van de coalitie, bestaande uit GroenLinks, SP, D66 en de PvdA, zorgt voor flinke kritiek bij de oppositie.

Eerder vandaag lieten het CDA en Forum voor Democratie zich al in stevige bewoording uit over het akkoord. GroenLinks-voorman Rutger Groot Wassink pareerde die kritiek in AT5's Park Politiek door te stellen dat het voor hem zorgwekkender zou zijn als 'CDA en Forum voor Democratie positief zouden zijn'. 

Ook oppositiepartij VVD laat zich niet onbetuigd. Op Twitter trekt raadslid Hala Naoum Nehme stevig van leer 'Hoe het uitlachen van ondernemers, hardwerkende Amsterdammers en woningzoekende gezinnen eruit ziet', schrijft ze bij een foto van de presentatie van het akkoord. Zij wordt vervolgens weer van repliek voorzien door voormalig D66-raadslid Meltem Kaya die Nehme omschrijft als 'gefrustreerd'. Vervolgens ontspint zich een stevige online discussie. 

Nou nou, kreeg je nu ook een sms van de partijleider om heel enthousiast te doen over dit akkoord en anderen frustratie in te wrijven of ben je ook echt enthousiast?

— Hala Naoum Nehme (@HalaNaoumNehme) May 24, 2018

Deze, en vele andere, discussies krijgen ongetwijfeld een vervolg. Komende woensdag worden alle nieuwe wethouders geïnstalleerd en bespreekt de gemeenteraad het coalitieakkoord.