Start van hoofdcontent

Stad

nl

Provincie reageert op ansichtkaart met sollicitatie burgemeesterschap

27 mei 2018, 00.55 uur · Aangepast 27 mei 2018, 01.09 uur

De kunstenaar uit Hoofddorp die per ansichtkaart solliciteerde op de vacature voor burgemeester van Amsterdam, heeft een reactie gekregen.

Hoewel hij de sollicitatie naar de Stopera stuurde in plaats van naar de provincie, is de kaart daar uiteindelijk toch aangekomen. Een medewerker van de provincie laat de kunstenaar per mail weten dat de sollicitatie 'in goede orde' is ontvangen. 

Lees ook: Nieuwe sollicitaties voor vacature burgemeester: 'Hoor graag van u, grote groet!'

Wel wordt er nog gevraagd om een CV en pasfoto. De Hoofddorper heeft die inmiddels gemaild, zo laat hij AT5 vandaag weten. Ook heeft hij de mail gebruikt om meer te vertellen over zijn motivatie om burgemeester te worden.

'Kunst maken is besturen, denken in lagen, vooruit denken, concessies doen, strijdbaar zijn, hoor en wederhoor van hoog naar laag', schrijft hij. 'Wat speelt er in de samenleving, ben een maatschappelijk geëngageerd kunstenaar. Nooit opgeven, zoeken naar consensus. (...) Hier is  uw nieuwe burgemeester van Amsterdam.'

Lees ook: Wordt Paul Willemse de nieuwe burgemeester? 'Vorige keer kreeg ik een afwijzing'

Eerder hadden er 29 mensen gesolliciteerd voor het burgemeesterschap. Omdat er te weinig geschikte kandidaten bij zouden zitten, kunnen er tot en met 2 juni opnieuw sollicitatiebrieven worden gestuurd

Het was in eerste instantie de bedoeling dat de nieuwe burgemeester op 5 juli benoemd zou zijn. Of dat nog lukt is de vraag, maar het is wel het streven.